Wat eten we vanavond?

Rucola Zomer Stampot

Rucola

Ingredienten

1 kg aardappelen

2 zakken van 85 gram rucola

1 citroen

75 gram cottage cheese

2 stuks a 210 gram scholfilet

1 blik ananas

2 el geklaarde boter

10 gram fijn gehakt peterselie

2 teentjes knoflook

1 blik patent tarwebloem

2 partjes citroen

2 el ongezouten roomboter

Bereiding

1. Zet de aardappelen op in ruim (gezouten) water, breng aan de kook en laat de aardappelen in 20 minuten gaar koken.
2. Giet de aardappelen af en stamp samen met de cottage cheese tot een puree.
3. Meng de rucola samen met het citroensap en de rasp door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout.
4. Bestrooi de scholfilets licht met peper en zout. Haal de scholfilets door de bloem en klop de overige bloem af. Bak de scholfilets in de geklaarde boter in 2 minuten per kant goudbruin.
5. Haal de scholfilets uit de pan en bestrooi ze met de gehakte perterselie. Doe de ongezouten roomboter in de pan en laat zachtjes smelten. Giet de boter over de met peterselie bestrooide scholfilets. Serveer met de rucola stamppot en partjes citroen.
Maar het kan sneller door aardappelpuree te gebruiken.