Wat eten we vanavond?

Quessedilla's met zwarte bonen

Quessedilla's

Ingredienten

1 blik 400 gram zwarte bonen

3 el (archide) olie

2 1/2 el Mexicaanse bonenkruiden

1 schoongeboend limoen

210 gram stukje cheddar

zakje 8 stuks torillawraps

125 gram creme fraiche

1 sjalot

1 jalapenopeper

1 blikje mais

300 gram gesneden rodekool

Bereiding

1. Spoel de bonne af in een vergiet en laat het uitlekken. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bonen met de Mexicaanse bonenkruiden, peper en eventueel zout 4 min. op een middelhoog vuur. Doe in een kom en prak met de achterkant van een lepel tot puree. 2. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen, pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng de reset van de olie de rest van de Mexicaanse bonenkruiden het limoenrasch en het limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. 3. Rasp de cheddar. Bestrijk de helft van de tortilla's met de creme fraiche en verdeel de bonenpuree en cheddar erover. Dek af me de rest van de tortilla's. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elke pan een quesadilla. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie. Bak zo nog 2 quesadilla's. 4. Snipper ondertussen de sjalot. Snijd het steeltje van de jalapenopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vrechtvlees fijn. Meng de sjalot, jalapenopeper en mais met de rodekoos en dressing. 5. Snijd de quessaldilla's in kwarten en serveer met de maissalade en limoen partjes